ЕПК

Нови Сад је носилац престижне титуле Европске престонице културе и један од првих градова ван Европске уније који је понео ову титулу.

Културна станица Степановићево

Културна станица Степановићево доноси културне садржаје у једно од најмлађих војвођанских села. Место је основано 1920. и населили су га, након Првог светског рата, солунски добровољци. Они су били део добровољачке дивизије чувене Друге армије којом је командовао једнако чувени војвода Степа Степановић чије име са поносом носе и место и Културна станица. Слободарски дух солунских добровољаца, посебно истакнут чињеницом да је у Степановићеву неко време живела и хероина Првог светског рата Милунка Савић – и данас се негује у Степановићеву, а интерпретација и реинтерпретација овог дела кутурног наслеђа нашег места имаће посебно место у програму. У временима мира на прво место долазе културне потребе на које одговара ново место за културу у нашем селу. Културна станица Степановићево, настала на месту некадашњег Дома културе, па потом и погона чувене новосадске фабрике Нива,  биће место за креативно изражавање и окупљање становника свих генерација. Наша мисија је укидање културних баријера – и просторних и садржајних. Желимо да својим радом покажемо да не постоје елитна и мање елитна култура. Постоје само квалитетни или неквалитетни културни и уметнички садржаји и заинтересована публика. Ово потврђује и понос наше културне станице – Студио класичног балета за који влада велико интересовање најмлађих не само из Степановићева, већ и из околних места.

Свилара.
Фабрика културних садржаја.

Симбол индустријског наслеђа Новог Сада наставља са производњом, али креативних и културних садржаја.

Петефи Шандор.
Мађарски културни центар.

Мађарски културни центар „Петефи Шандор“ Нови Сад – је настао са циљем да се Новосађанима обезбеди место где могу да се окупљају у оквиру разних манифестација и програма. Од квиз вечери до разних секција за велике и мале одржавамо радионице, које воде изврсни инструктори. Трудимо се да нашим садржајима задовољимо потребе свих Новосађана, и да привучемо све оне који желе да упознају нашу културу и обичаје.

Kontakt

Јожеф Атиле 16-18

21000, Нови Сад

 

Радно време:

пон – пет
8.00 – 15.00

Културна станица Степановићево.
.

Културни садржаји у једном од најмлађих војвођанских села.

Еђшег.
Место за културне приче.

Некадашњи простор првог спортског удружења на овим просторима сада је место сусрета, простор за плесне и књижевне вечери, радионице и едукације.

Караван.
Култура на точковима.

Покретна културна станица оживљава новосадске квартове. Доноси разноврсне уметничке и културне садржаје у удаљене делове града и приградска насеља.

Буковац.
Културна оаза надомак града.

Спој културног наслеђа некадашњег Дома културе и савремених токова у култури, екологији и спорту чине идентитет нове Културне станице Буковац.

Млин.
Где култура
расте.

Нова културна станица налази се у некадашњем радничком крају, на месту бивше фабрике тестенина и доноси програме намењене деци.

Руменка.
Традиција и модерно стваралаштво.

У аутентичном војвођанском насељу поред Новог Сада, налази се Културна станица Руменка, која наставља и унапређује досадашњи рад истоименог културног центра.

OPENS.
Центар омладинског стваралаштва.

Ново место за културу настало на тековинама индустријског развоја Новог Сада, на подручју старих фабрика и старе индустријске зоне града, некадашњем Великом Лиману.

Kontakt

Креативни дистрикт
21000 Нови Сад

Барка.
Култура на ободу града.

Смештена на ивици града, у крају Слане баре, Видовданског насеља и Клисе, Културна станица Барка је ново место за културу у Новом Саду и постаје нови центар дешавања у граду.

Ковиљ.
НАСЛЕЂЕ БАЧКЕ РАВНИЦЕ.

КС Ковиљ је смештена у аутентичном војвођанском окружењу, прекопута родне куће Лазе Костића, који је, поред богате историје и традиције, највећи понос овог села у околини Новог Сада.

Kontakt

Лазе Костића 113,
Ковиљ

 

Радно време:
пон – пет
10.00 – 18.00